Brug af lægevagten
Fra klokken 16.00 på hverdage til kl. 8.00 på næstkommende hverdag, er det lægevagten, der skal benyttes, hvis der opstår akut sygdom, der ikke kan vente til vi (eller vikarlægen) åbner igen.

Medicinbestilling ved lægevagten:
Lægevagten bør IKKE benyttes til medicinbestilling af ikke-livsvigtig medicin.
Hvis du løber tør for ikke-livsvigtig medicin, må du springe over en dosis. Der findes kun ganske få præparater, som ikke kan undværes frem til næstkommende hverdag.
(Det være sig eks. noget parkinsonmedicin, visse hjerterytmestabiliserende præparater og lungemedicin.
Almindelig blodtryksmedicin og smertestillende medicin er eks. ikke livsvigtig medicin.)
Afhængighedsskabende medicin (sovemedicin, stærkt smertestillende og ADHD-medicin) udskrives IKKE i lægevagten.

Urinvejsinfektion i vagttiden:
Urinvejsinfektion bør så vidt overhovedet muligt håndteres ved egen læge (eller vikarlæge), da muligheden for afgørende undersøgelse går tabt, når man har taget den første antibiotikapille. Herefter kan vi ikke længere dyrke urinprøven og undersøge hvilke bakterier, der er på spil og dermed, hvilken medicin, der dækker infektionen.
Ved lægevagten kan man ikke dyrke urinen men udelukkende foretage urinstix til diagnostik. Du risikerer altså at blive sat i forkert behandling og må vente op til en uge efter indtag af den sidste pille, før vi kan undersøge en ny urinprøve og finde det korrekte præparat til dig.
Drik i stedet rigeligt og benyt gerne Ipren-tabletter (400 mg max 4 gange dagligt). Dette hjælper på symptomerne frem til at urinen kan undersøges korrekt hos os.
Benyt kun lægevagten ved urinvejsinfektions kompliceret af svære flankesmerter eller feber og tag så en korrekt opsamlet urinprøve fra og sæt i køleskab inden start på behandling.

Se i øvrigt afsnittet om blærebetændelse under info.